maafkan mama ye


assalamualaikum...

kisahnya..mama ini kadang-kadang suka amik mudah dan tak percaya apa yg anak cerita..huhuhu
maafkan mama ye abg adam..

dah lama citer ni, tapi baru berkesempatan bertanya..hmmm
bukan mama taknak amik tahu, tp kekangan waktu buat mama lupa..
dulu abg adam cerita dia kena tukar kelas dari kelas cikgu fiza ke kelas cikgu yati..

akak tanya la kenapa abg kena tukar kelas?
"ye la mama cikgu fiza suruh sbb abg dah pandai.."
"ye lah abg tu.." mama ni memang tak puas hati la..ehhh kenapa pulak kena tukar kelas ni???
anak akak tak pandai ke?? 
jawapan abg adam memang akak tak terima pakai..hahaha teruknya mama ni kan..
macam2 la yg ada dalam fikiran akak ni, suruh en.azmi pergi bertanya tapi en.azmi puntak bertanya-tanya juga,
sampaila tadi nak pergi bayar yuran bulanan, akak ingatkan en.azmi supaya bertanya kenapa abg adam kena tukar kelas...
risau juga akak kan...

pepagi wasap en.azmi tanya dah tanya cikgu fiza tak kenapa abg adam kena tukar kelas?? hehehe

tau kenapa abg adam kena tukar tak???
inilah mama yg tak percaya cakap abg dulu kan...
kata cikgu fiza sbb abg adam dah pandai membaca semua jadi dia ditukarkan ke kelas budak 6 tahun,
wahh...kalu kat rumah suruh baca,abg adam taknak membaca pun..
ada buku latihan matematik yg mama beli suruh abg berlatih mengira,
belum sempat mama ajar abg adam dah buat, mama semak apa yg abg adam buat tu betul..
ala..bukan mengira yg susah pun tambah dan tolak je...hehehe
tapi tetap sebagai mama tetap bangga kot...
tambah dah pandai,tolak je tak berapa pandai lagi,lepas ni mama dah free dihujung minggu boleh la mama mula mengajar abg adam..



abg adam bersama bendera malaysia yg dibuat masa hari merdeka dulu...

wassalam

Comments

  1. bijak ye abang adam, teruskan usaha ye
    ni kalau ada button like, dah like dah sampai seribu
    boleh dapat lowri ye abg adam =)

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah, Abang Adam ni nampaknya murid dan anak pintar kak.. dia baru je sekolah tahun ni kan? Memang nampak ada bakat ni.. legalah akak macam ni..

    Budak2 memang gitu rasanya, tak boleh fokus lama2, sebab tu diorang banyak nak main je. Tak macam budak perempuan, rajin nak menelaah sepanjang masa..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...
    Pandai abg adam sekolah.. belajar rajin2 ye..
    semoga berjaya di dunia & akhirat..

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts