bedtime stories


assalmualaikum..

keje non stop 7hari seminggu tanpa rehat, kadang2 membuat akak jadi sangat letih,
inipun baru baik dari demam,selesema dan sakit tekak, cuma batuk yg masih bersisa,
pun begitu masih gagah untuk menyelesaikan segala tugas yg masih ada..

bukan tidak pedulikan kesihatan,bukan terlalu mengejar duit ot..
tapi memikirkan kerja yg perlu disiapkan..terpaksalah akak bertabah,
kesihatan diri diketepikan..soal anak2 lak en.azmi yg uruskan..
hmmm...tapi mama ini masih juga meluangkan sedikit waktu yg ada utk bercerita dgn anak2...

apatah lagi sekarang ini, mereka sudah pandai meminta mama bercerita sebelum tido..
adoii..terpaksalah hari2 mama memikirkan apakah cerita yg perlu diceritakan utk anak2..
cerita2 biasa sudah memadai buat abg adam dan abg adrien tu..
disamping bercerita diselitkan juga sedikit pengajaran,
agar mereka ingat...

waktu yg ada sebelum tido itulah yg akak gunakan sepenuhnya utk anak2.
selain akak bercerita,mereka juga kena bercerita apa aktiviti mereka pada hari itu..
berebut masing2 nak bercerita..hehehe
sebab itulah sekarang ini, malam adalah waktu yg dilarang utk akak berwasap,melainkan utk hal2 penting sahaja.. ye la sbb dah pernah kena tegur dgn abg adam...
"mama ni asyik tgk enpon je,abg ckp dgn mama ni"
tersentak sekejap..itulah keje punya pasal asyik berwasap dgn bos, terlupa pada anak2 jap..
adoii..maafkan mama,lepas ni mama janji,malam adalah masa utk anak2 mama..
kalau ada hal yg penting biar mereka call mama, wasap atau mesej jgn layan hahaha..bole macam tu?

ye lah kadang2 sebagai mama ni akak terlupa juga..
asyik melayan telefon,sampai lupa apa yg anak2 cakap...
selepas ini berjanji dgn diri sendiri,bila dirumah tumpukan sepenuh perhatian pada anak2..
ye lah..maafkan mama ye..sebagai manusia kadang2 mama juga terlepas pandang...



 
melayan mereka bertiga..
belum beli barang troli dah penuh..
abg adam pun dah bising,mama dah lama tak buat kek..hehehe
abg nak kek yg kecik2,taknak yg besar2..
hmmm..nak cupcake rupanya, nanti kita buat ye..

alhamdulillah...
saat2 genting keje bakal berakhir,
lepas ni boleh la berhujung minggu dengan anak2..

wassalam

Comments

  1. tu la kan, kalau ikut jer... kerja takkan pernah habis. Cepat sembuh yer kak.

    ReplyDelete
  2. Saya faham perasaan akak masa adam tegur pasal hp tu. Naim pun banyak kali juga tegur macam tu.. memang ada masanya dah kat rumah ni pun ramai lagi orang yang cari kita pasal kerja kan? Susah kadang2, anak2 ni bukan faham, diorang nakkan oerhatian kita..

    Semoga akak cepat sembuh. Pasti akak ni kuat semangat. Moga dimudahkan semua urusan akak nanti..

    ReplyDelete
  3. adelya tu comel sangat lah kak
    nak pinjam boleh tak? =)
    apapun semoga semuanya dipermudahkan ye

    ReplyDelete
  4. semoga keje extra kak lah cepat selesai dan kembali spt rutin yg biasa..
    semoga lps ni dapat rehat dan luangkan masa bersama anak2..
    anak2 kecil lagi, x faham kerja kita..
    kita la kene beringat.. blk rumah, masa utk anak.. tp ira pun sama.. kdg2 lupa..
    leka tgk hp.. huhu..

    tuntutan kerja kan, kita tak dpt nak elak..
    bkn bayaran yg dikejarkan, tapi terpaksa.. nak buat mcm mana kan?
    kerja tu tanggungjawab kita..

    mcm ira ni pun.. kdg2 kene balik lmbt, kene keje sabtu atau ahad..
    kalau blk lmbt, x kira ot pun. kalau sabtu atau ahad, dpt la book off.
    bila selalu kene balik lmbt, mmg nk demam jadinya.. bdn takde rehat..

    tadi sembang2 dgn user, diaorg pun sama.. time dkt rumah, staff dok wassap/call..
    sampai kene perli dgn wife dia.. wife dia suruh bwk tilam bantal p opis..
    klaka dgr citer dia, tapi itu la tuntutan kerja. nk diabaikan, kesian pada staff/boss yg bertanya..

    mujur la ira ni kuli2 je... apa2 org cari boss dlu.. hehe..
    tapi kalau ada isu, boss lak cari ira.. nk tdo pn x aman.. hehe..

    ReplyDelete
  5. seronok dengar dorg bercerita kan kak, Uwais yang pandai cakap sikit-sikit pun kira dah teruja bila dia cerita itu ini. ini kan pulak akak yang adam adrien dah lagi pandaiiiiii cerita hihihihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts