Wednesday, 11 October 2017

Baby eshah πŸ‘Ά

Assalamualaikum...

Haa dekat rumah sekarang nih ada baby eshah ye..bukan main lagi dia jaga baby eshah tu, siap bawa mandi lagi pastu bawa tidur sebelah lagi, memang jaga sangatlah kan. itu masa dia nak jaga, kalau dia taknak jaga dia biar je baby tu terbogel tak berbaju hehehe.



Oh ini bukan baby eshah ye, ini adelya masa umur 5 bulan. baby eshah tu baby adelya lah ye. ada anak dara seorangkan gitulah gayanya, kita sibuk nak beli barang dia pun sibuk isi barang dia dalam troli. baby eshah tu barulah dibelinya, beria pujuk papa belikan. "belilah baby ni, baby ni kan pink yayalah yang punya" lepas tu nampak botol air pink sibuklah pulak dia cakap "tahun depan yayakan sekolah pasti jadi kenalah belikan botol air ni" terus dia ambik masuk troli. eh bawa abang-abang shopping lagi ok dari bawa anak dara bershopping πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚



inilah baby eshah ye, amacam comel tak? hehehe..dah lama teringin nak beli baby macam ni, tapi biasalah tak dilayan sangatkan. tapi hari tu papanya ikutkan je permintaan anak daranya, murah je tu oklahkan janji ada, itulah yang dibawa bermain petang-petang, kadang bawa ke taman main dengan kawan-kawan. eh kadang-kadang bukan adelya je yang main abang adrien tu pun join jugak nak mandikan baby eshah.

Kenapa baby eshah?? hari tu lah mama saja lah tanya-tanya adelya sambil dia baring-baring bagi tido babynya tu?
baby buat apa tu?
baby nak tido
Oh apa nama baby tu?
Baby eshah..jawab adelya,oklah jaga baby eshah baik-baik ye, jangan nanti tercabut kaki tangan pulak, memang tak dapat dah la yang baru heheh

Wassalam.

9 comments:

  1. Eshah pun eshah lah kak. Janji bahagia anak dara tu. Ni yg dkt rumah ana, dah kata anak lelaki, koleksi kereta bukan main membukit. Tak masuk koleksi dinasor lagi. Pening kepala.

    ReplyDelete
  2. Adel masa baby pun mcm anak patung!
    Dah bercucu ye mama aryan... hehhehe

    ReplyDelete
  3. Sekarang ni tgh menjaga cuculah kiranya yeh hihi...... Anak pompuan biasalah, kenalah ada dodoll, baru best main pondok pondok. Berapa RM sekarang ni dodoll mcm tu Azra?

    Alolo comeynya makcik bawang masa baby.... Rasa nak gigit gigit je pipi tu ha...

    ReplyDelete
  4. Ingatkan ada baby baru td.. Hihi.. Kot baby jiran sebelah ke..
    Comelnya baby eshah dia..
    Biasa la anak dara.. Sifat keibuan tu mesti ada wp mcm ganas sket.. Si aisyah tu pun da pandai membelek anak patung.. Bkn main peluk, dipakaikan pempers, dukung ke sana sini.. Tapi kalau time x layan, dibiarkan je bersepah..
    Hihi.. Yaya.. Yaya.. Pandai betul bercakap.. Bila kak lah ckp mcm tu, teringat pulak masa ira kecik2 dulu. Mak pun ckp benda yg sama. Kalau tercabut kaki tgn, mak tak beli da yg baru.. Mmg betul2 xdpt.. Hihi..

    ReplyDelete
  5. Pandai je makcik bawang kasi name baby dia ye, baby ecah ye, hehe.
    Tingat plak masa kecik dulu, makcik ni ada dua anak patung Tau, tapi takdolah bagi nama plak, hehe.

    ReplyDelete
  6. Pandai adelya pujuk papa..
    Lagipun papa dengan anak perempuan, mudah sgt cair..
    Sama la dgn abah budak2 ni.. hihihi

    Pandai main anak patung...
    Bagus sebenarnya ajar anak2 umur Adelya "pretend play"...

    Aina setakat ni tak layan lagi anak patung...
    Setakat ni, asyik belek buku jer..
    Kena kenan ummi dia masa mengandung kot sbb kena baca buku.. kikiki

    ReplyDelete
  7. Pandai nya adelya bagi nama baby πŸ‘πŸΌ

    ReplyDelete
  8. Seronok je melayan karenah anak pompuan ni kan. Memang ayah2 cepat je cair kalau anak pompuan minta apa2 hehe...

    Jaga baby elok2 ye adelya :)

    ReplyDelete
  9. alahai. comel nyer baby eshah :)
    adelya jaga baby elok-elok ye...

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Tak sangka mama

Assalamualaikum... Cerita anak-anak mama lagi, minggu lepas abg adam dan adrien balik dari sekolah terus tuju ke dapur cari mama yang seda...