Baiti Jannati

Assalamualaikum....

Mama ni update je cerita, tapi jarang-jarang muncul dirumah kawan-kawan. Maaf jika ada yang tak sempat mama jengah lagi ye. Kesibukan melanda...keluar dari ofis pukul 8, kadang sampai rumah dah penat, buat keje rumah sikit lepas tu tidur, 4.30pg dah bangun, cenggitulah rutin harian mama sekarang nih.

Dalam sibuk sempat jugalah update cerita kan..kikiki apa taknya kalau tak menulis jari jemari mama ni boleh gatal-gatal dibuatnya... Alhamdulillah baru ni pemaju call,boleh ambil kunci rumah...ya Allah..nak menangis rasanya..syukur sangat-sangat impian nak duduk rumah sendiri bakal tercapai. Target mama tahun depanlah nak masuk rumah baru.


Inilah "rumah kami, syurga kami" yang bakal kami duduki nanti. Sesiapa yang berkelapangan tu jemputlah datang tolong cuci-cuci dan mengecat nanti hahaha... Untuk permulaan ni kami buat apa yang penting dulu,itupun mengikut bajet yang adalah. Bolehlah nak survey apa-apa yang patut kan.

Tolong doakan moga urusan mama sekeluarga untuk berpindah masuk ke rumah baru ini berjalan lancar ye. Nanti mama update lagi.

Wassalam

Comments

  1. Syukur alhamdulillah...
    Kakak nak tolong cuci tapi no. rumahnya kena tutup takut sesat pulak hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe kakzakie nanti saya send alamat rumah hehehe

      Delete
  2. Alhamdulillah... sesuatu yg ditunggu tunggu.. pasti menggembirakan bila dpt tahu kan..
    Semoga dipermudahkan urusan pindah rumah nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gembira sangat...terima kasih mendoakan

      Delete
  3. Samalah kita. Dah jarang blogwalking. Mana yang sempat jer.

    Alhamdulillah... Cantiknya rumah. Teringin nak ada landed house macam ni. Kat mana ni AA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sibuk sikit fiza,blog fiza pun dah lama akk tak jenguk.

      Kat area telok panglima ni fiza

      Delete
  4. Bila tu jemput cuci2, cat ngecat tu, hihi...mcm tingin je nk dtg tgk umh comel sgt ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah kak imah, ada rezeki saya buat kenduri, kak imah jemput dtg ye

      Delete
  5. tahniah kak yan.. doakan saya pun dapat memiliki rumah sendiri nanti..
    sedih pula bila ingat :'(

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. Rezeki dapat rumah sendiri. In sya Allah segala urusan dipermudahkan..

    ReplyDelete
  7. Rumahku syurgaku, alhamdulillah..
    Lps ni byk kerja nk kena settle...

    ReplyDelete
  8. cantiknye rumah....hehehe...rietta tlg tgk je la...hehehe....

    ReplyDelete
  9. kami nk dtg time ada mkn2 je kak hehehe.. boleh gitu

    ReplyDelete
  10. selamat mengemas rumah baru yer ....

    ReplyDelete
  11. Tahniah AA! Mulai sekarang ni dah bolehlah mengemas untuk berpindah ke rumah baru ya ^_^

    Sebelum AA pindah masuk rumah baru, saya memang tak free nak datang menolong tapikan lepas dah settled masuk rumah baru dan nak buat house warming, silalah panggil saya sekali. Time tu saya free memanjang ^_^

    Itulah, kadang tu nama aje kesibukan melanda tapi kalau dah biasa menulis tetiba tak dapat menulis, lain macam pulak rasanya!

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...kita tlg doa jelah ya..semoga lancar urusan pindah nanti. Mesti excited kan? :)

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..
    Moga urusan pindah rumah nanti berjalan lancar hendakNYA.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah AA.. mudah2an urusan pindah ke rumah baru di permudahkan.. beli yg betul2 perlu dulu kan.. slow-slow, lama2 penuh gak rumah..hihi

    ReplyDelete
  15. Mesti tak sabar nak duduk kan Azra...Sure tiap tiap minggu pergi Ikea ni hihi....

    ReplyDelete
  16. Tahniah. Tumpang happy. Terkenang masa saya pindah rumah. Memang semangat menghias rumah.

    ReplyDelete
  17. Tahniah AA, tahun depan rumah barulah ya. Lepas ni confirm entri deko-dekolah kawan kita ni.

    Akak pun sibuk sikit sehari dua ni, tu yg lewat aje bertandang!

    ReplyDelete
  18. tahniah kak...dapat rumah baru...Cntik.ruMh akak..hehe ruMh baru kena ada coway tu..huhu sempat lagi.kan..irda doakan akak makin bahagia n.anak2 sihat selalu...aminnn

    ReplyDelete
  19. tahniah sekali lagi .. Rezeki rumah baru kan ..

    ReplyDelete
  20. Cantik, teres setingkat je, berkenan saya. Nak mintak tlg cuci... boleh, cakap je bila... tapi mama Aryan kena siapkan makan-makannya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts