alhamdulillah...back to normal

Salam semua....
semoga kengkawan semua sihat-sihat dan berbahagia selalu...
alhamdulillah hasil check up sabtu hari tu semuanya dah kembali normal...
syukur sangat-sangat...
sesampai kat hospital,timbang berat,buat urine test, berat naik 2kg, urine test ok.
pastu buat ctg,masa buat ctg ni adam dok meneman mamanya, haish la abg adam nih, tetengah mama macam tu macam2 la yg nak ditanya, nurse lak siap bg kerusi suh adam duduk,pastu kejap2 dia keluar gi kat en.azmi,kejap2 dia masuk kat mamanya ni, pastu akak suruh je dia keluar duduk dgn en.azmi, sibuk je abg adam tu...hehehe
habis buat ctg, tunggu giliran utk jumpa dokte pulak, berdebar jugak la akak rasa waktu tu,
jumpa dokte je terus dokte tanya," ada rasa baby berpusing tak lagi?"
"ntah la dokte, saya pun tak pasti..." hehehe
tapi rasanya macam dah pusing kot...
untuk kepastian kita scan je la...sebelum tu dokte pegang2 perut akak nih, eh rasa keras kat atas nih, pastu dokte terus scan..alhamdulillah dah pusing,kepala kat bawah, memang betul la baby ni nak makan ketupat rendang dulu baru nak pusing ye...
dokte amik ukuran semua, anggaran berat baby sekarang dah 3.3kg..alamak dah besar tu..
dokte kata perut kecik je, tp berat baby dah 3.3 ni,pastu dokte ckp..harap2 tak la sampai hingga 3.5kg nanti..akak tgk muka dokte mcm buat akak risau pulak..kenapa lak ni? tp xde la akak tanya dokte waktu tu, bila balik rumah je akak baru tanya ngan en.azmi,nape dokte ckp mcm tu ye?
kalu terlebih besar nak kena operate jugak ke?harap2 tak la kot...mana la tau akak tak larat nak push nanti ye tak...heheheh
tunggu check up sabtu nanti lak, itupun kalu tak bersalin lagi la...
Ya Allah...moga dipermudahkan segala urusan ini dan semoga anak ini dapat dilahirkan dengan mudah dan selamat nanti...aminnn
wassalam

Comments

Popular Posts