hasil check up 36w

Salam semua....
semuanya sihat? mood raya macam mana? mesti ada yg dah  bercuti dan balik kg ni...
akak ni mood raya belum mari lg nih...
sabtu lepas check up lg,dah 36w pun, dokte mcm risau je ahkak cakap nak balik kg raya..
tp dokte dah pesan.. kad tu jgn tertinggal lak,mana tau kalu ada apa-apa hal nanti,
insha Allah takde apa-apa,sempat kot akak balik sini semula.
tetap nak bersalin kat selangor tu...hehehe
dah 9 bulan kot ni ...
tp mesti la nak jugak balik kg beraya kan,walapon mungkin tak dapat lama di kg,balik tetap balik la...
dah la rasa mcm lama sgt dah tak balik kg..
hasil check up hari tu..
berat mama..turun 1/2 kg, jadi 54kg balik
tp alhamdulillah berat baby naik lak dah dekat 3kg dah, patut la perut ni rasa berat je bila berjalan..
tapi yg tak bape best kedudukan baby masih songsang,
dokte masih belum tetapkan tarikh utk ceaser ke apa, sbb dokte kata masih ada ruang lg utk baby berpusing..insha Allah dan kata dokte nampaknya mcm baby dah berpusing sikit..sikit je la
tapi sehingga sekarang ni akak masih dapat rasakan kepala baby masih diatas ni,
setiap kali baby mengeras memang terbonjol bulat kepala baby kat bahagian atas ni
tak pe apapun akak redha,cuma berdoa semoga segala urusan akan dipermudahkan.
dapat beraya dulu, lepas tu baru fikir pasal bersalin nih...
hingga jumpa lagi...
wassalam

Comments

Popular Posts