kesian mama

Salam semua...
terharu sebenarnya bila ada anak yg prihatin nih..
sapa lagi kalu bukan abg adam ensem tu...selalu tanya mama oke " abg ensem  tak mama?"  hehehe
satu hari lepas berbuka,melepak depan tv dgn dua org hero tu,en.azmi lak dah ke surau.
duduk baring sambil  tengok tv.
adam : eh..besarnya perut mama ni...( dah masuk 33weeks ni perut membesar dgn jayanya ye..)
mama : mesti lah..baby dah besar..
abg adam terus dtg kat perut mama cakap ngan baby
adam : baby..jgn la besar sgt..sian mama..tak larat...
tersentuh hati mama dgr abg adam cakap mcm tu..tak sangka prihatin juga abg adam ni dgn keadaan mama sekarang ni,yg nak berjalan pun tak larat,kalu dah duduk nak bangun pun kena amik masa baru bole berdiri betul-betul.
mama : biarla baby besar sbb baby dah nak keluar nanti
adam : alaaa...jgn la besar kesian mama tak larat...
mama : dulu abg pun mcm ni jugak duduk dlm perut mama..
adam : ala..abg taknak la duduk dalam perut mama..
hehehe nak cerita lebih mungkin adam tak faham lg, nanti dah besar sikit mama citer kat abg adam lg ye...
terima kasih pada yg mendoakan dan yg sudi memberi petua pada akak,insha Allah akak akan buat seperti yg diberitahu,moga baby akan berpusing nanti,kita tgk check up minggu depan mcm mana..
wassalam

Comments

Popular Posts