Thursday, 1 February 2018

Power Rangers Pink

Assalamualaikum...

Mama ambik.cuti 2 hari hari ni dan esok. Ingat boleh rilek2 sekali kena bertugas jadi power rangers pink pulak hari ni hahaha..eh mama part time jadi power rangers hokey tapi bukanlah untuk menyelamatkan dunia, cuma untuk family kecik mama je la, tapi ada waktunya penyelamat dunia jugaklah kikiki.

Pagi tadi lepas hantar adelya ke Pasti, hantar pula en.azmi pergi kerja..sang kancil belum direpair, kalau en.azmi bawa kereta mama tak bole pulak sebab nanti mama nak ambik.adelya susah pulak, jadinya kita jadi mak supirlah hari ni. Dalam perjalanan balik rumah dapat call dari ustaz abg adam, kata ustaz abg adam dah nangis2 sebab sakit perut.

Tak balik rumah dah terus je pergi ambik abg adam dekat sekolah dan terus bawa ke KK jenjarom, dan pulak mama tak bawa mykid abg, tapi mama ingatlah nombornya cumanya mama takut lambat pulak, balik rumah dulu ambik beg & baju sekolah adrien bagi pada ct, takut urusan di KK lambat pulak.

Muka berkerut tahan sakit
Alhamdulillah sekejap je urusannya,kata dokte takde apa2 mungkin gastrik sebab takde muntah dan cirit-birit. Dokte bagi ubat gastrik, lagipun sakit perut abg adam tu dekat tengah2 perut,kalau sebelah kanan dokte suruh terus ke hospital sebab katanya kalau sebelah kanan apendik. Legalah mama takde apa yang serius, risau juga sebab abg adam nangis2 je sakit perut, ni kalau makan ubat tak hilang juga mama bawa pergi.hospital juga lah ni gamaknya.

oh bukanlah gastrik lagi, tapi tak boleh didibiarkanlah
Dalam pada tu tanya2 juga pada pada pakcik heheh mentang2 pakcik MA kan..lega juga sebab pakcik cakap sama juga mungkin ada salah makan atau sebab tak makan. Entahlah mama pun tak tahulah mungkin juga kan kadang2 terlewat makan, dekat rumah ok lah nak pantau dekat sekolah macammana mama nak pantau ye tak, jadinya mama berpesan je lah banyak2...eh sampai berbuih mulut ni berpesan kikiki.

Harap2 lepas makan ubat oklah abg adam nanti, sementara power rangers pink cuti ni bolehlah jugak lari sana sini dah keje nanti.susah jugak. Moga Allah berikan kesembuhan k at abg adam

Wassalam

8 comments:

  1. Power rangers pink ko, tu dia bersilat ke sana sini yea, sib Ada power rangers Kan.

    Camane dah ok ke perut abg Adam tu? Gitulah bebudak, kadang dah ralit main disuruh makan buat dek aje, Umar Zikrilah, Ada gak kekadang sakit perut, sapu minyak angin jer.

    ReplyDelete
  2. Moga abang Adam tak ada apa2. .risau aunty PC...

    ReplyDelete
  3. Harapnya abg Adam dah tak sakit perut lagi sekarangg nii... Budak budak biasa sakit sakit perut ni, teringat dulu masa kecik sakit perut abah bagi minum air minyak cap kapak....
    Kalau bab sakit sakit ni mak ngeri betul tau Azra.... tak kiralah anak ke, diri sendiri. Sebab ngeri nak ke sepital. Ngeri nak dengar resultnya..... kang tah pape resultnya tu yg seram tu...

    ReplyDelete
  4. ok dah ke abg adam ari ni? acik aida doakan abg adam kembali sihat 100% ye.
    anak2 di tadika sama2 izzat byk yg tak sihat. tak kurang jugak yg kena sakit2 perut.
    aduhai. risau. dah le last week 1 week izzat demam.

    ReplyDelete
  5. semoga abang adam cepat sihat ye...

    ReplyDelete
  6. Semoga Adam cepat sihat. Risau bila anak sakit kan

    ReplyDelete
  7. betul betul power rangers ni....moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  8. Harapnya abg adam da tak sakit perut lg la sekarang ni. Baru dpt drop komen. Hihi..
    Itu lah kan, menjadi ibu kena serba boleh.. Jadi ibu, jadi cikgu, jururawat, mak supir.. Hihi.. Sesuai la dgn power rangers pink tu..

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Maaf... Mama tak percaya

Assalamualaikum... Walaupun banyak kerja yg perlu diselesaikan di ofis tapi hari ni mama tak ke ofis sebab hari k hari graduasi & kece...