Abang Adam

Assalamualaikum...

Lambat pula mama update..Sepatutnya semalam dah update nih, tapi ada tetamu bertandang dirumah jadi tak sempatlah mama nak update pasal abang adam. semalam berjalan-jalan dari pagi sampai ke petang, sampai rumah dah penat pulak, jadi hari ni je lah mama cerita ye abang.

Alhamdulillah 25 disember 2017 abang dah 8 tahun pun, besar dah abang, bila mama tengok balik gambar-gambar abang masa baby dulu senyum je mama tau, comel sangat abang masa kecik dulu, pipi tembam jek, abanglah cinta hati mama yang pertama sampai sekarang pun, cuma mungkin abang tak perasan bila dah ada adik-adik, tapi percayalah kasih sayang mama ni tak pernah surut pun. Mama sayang abang sampai bila-bila, abanglah yang pertama datang dalam hidup mama ni tau.

Acu cakap dekat mama, abang request nak kek aiskrim untuk besday abang, hai lah abang ni macam2 ye nak mintak, lepas tu nak suruh buat surprise pulak, ini mesti abang teringat sursprise yang pernah kita buat dulu kan..hehehe mujurlah mak-mak sedara abang tu mengikut je cakap abang, kalau harap mama mungkin tak dapatlah gamaknya kek yang abang mintak tu, tak pun dapat chesse kek je yang mama buat, tapi acu dah cakap abang taknak kek yang mama buat huhuhu...mama tahu abang bukan nak kek mahal pun cukup je sekadar kek asikrim yang biasa kita beli tu, tapi mak-mak sedara abang bagi kek ais krim sedap dan mahal tu mama rasa.

Cuma masa nak sambut tu abang masam muka pulak bila suruh potong kek, kesian mak-mak sedara yang susah payah nak tunaikan permintaan abang tu, sudahnya terpaksalah mama ni join potong kek pegang tangan abang, itupun muka abang masam jugak. Bila mama tanya kenapa abang buat macam tu, abang cakap abang malu...hai laaa abang ni abang yang suruh buat surprise tapi abang malu pulak ye, mungkin sebab orang ramai kat situ, tapi takdelah ramai pun kan, tapi memang sejak akhir2 ni abang memang dah taknak bergambar sangat, mungkin sungguhlah abang malu tu, ye lah abang dah besarkan, mungkin dah tak suka bergambar.

Mama bangga dengan abang ni, abang rajin nak tolong mama kat dapur, abang rajin tolong potongkan sayur, abang rajin tolong kemaskan mainan walaupun bukan abang yang sepahkan, walaupun kadang-kadang abang marah jugak sebab asyik abang je yang nak kena kemas mainan tapi abang buat jugak, ye lah abang, abang yang paling besar jadi pada abanglah tempat mama mintak tolong, nanti bila adik-adik dah besar mama minta tolong dengan adik-adik pulak. Abang dah boleh tolong buatkan susu untuk adelya, ringan kerja mama abang. Walaupun kadang2 ada juga abang buat perangai bila mama papa tegur sikit abang terus nak menangis tapi takpelah abang semantara nak besar dan lebih berakal, mama terima je sikit-sikitlah berubah ye abang.

Alhamdulillah juga abang dikelilingi orang-orang yang sayang abang, sebelah family papa pun layan abang baik sebelah family mama pun layan abang baik. buat apa yang abang minta, Bila abang dah besar nanti jangan lupa ye orang-orang yang sayangkan abang ni. tanpa mereka mungkin apa yang nak tu takkan abang dapat kalau abang hanya mengharapkan mama dengan papa je. Apa yang mama papa mampu cuma doakan yang terbaik buat abang, jadi anak yang soleh berjaya cemerlang dunia dan akhirat.


Sempat amik gambar kek je lah sebab besday boy kan tak mahu ambik gambar. acik imah yang belikan kek, maklang ngan acu belanja ayam agaknya hahaha..mama pun tak tahu sebab tak ikut pun masa dorang order tu, mokde bagi hadiah, siap adelya pun dapat tempias juga boleh hadiah, untunglah dia kan orang lain punya besday dia pun dapat juga, potong kek pun dia jugak tak kiralah besday sapa pun. Jenuh juga nak pilih kek ni, acik bagi gambar tapi banyak yang ala-ala untuk krismas je, ye lah dah besday abang jatuh hari krismas kan, sudahnya suruh je acik pilih yang mana2 je asalkan tak nampak macam untuk gigirl kira ok lah


Adam Aryan Bin Azmi...Cinta hati mama dan papa.

Wassalam

Comments

  1. HAPPY BESDAY ABANG ADAM ANAK SOLEH..

    ReplyDelete
  2. Untung abg Adam ni, ramai mak2 sedara yg sayang, sanggup tunai request any tau, so abang pun kena pandai2 jaga hati dan hormat mereka ye.
    Comelnya gmb abg Adam masa kecik2 tu. Baiknya abg Adam ni, rajin tolong mama, sejuk hati aunty dengarnya.

    ReplyDelete
  3. eppy bday abg adam moga jd anak yg soleh n berjaya ya....
    malu2 lak nk amik gambo skrg nih, baru nk tgk gambar abg adam yg skrg nih...

    seronok la abg adam dpt kek spt di pinta

    ReplyDelete
  4. Sanah helwah abg adam. Semoga adam berjaya didunia dan akhirat. Rajin abg adam. Jd contoh yg baik buat adik2.

    ReplyDelete
  5. Happy birthday Abg Adam. Moga sentiasa jadi penyejuk mata mama papa ye...

    Senang nak ingat birthday Abg Adam ni ye

    ReplyDelete
  6. Happy birthday Adam... moga jd ank yg soleh.

    ReplyDelete
  7. Happy birthday abg adam.
    Comelnya abg adam masa baby. Mesti mama rindukan abg adam masa baby.. Hadiah mokde x seberapa pun.. Saje nk bg anak2 buah seronok.. Harap semuanya suka..
    Semoga abg adam menjadi ank yg soleh, rajin tolong mama dgn papa..cemerlang dunia akhirat.

    ReplyDelete
  8. Wah syahdu syahdan jiwang karat semua ada nampaknya hihi... yelah yelah.... cinta hati mama papa lah sangat ....

    Sedap tu weyh kek aiskrim ! Rakyat jelata ramai cukup ke tu?
    Happy Bezday Adam... moga makbul doa mama hendaknya

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts