Wednesday, 2 September 2020

cuti merdeka

Assalamualaikum

Semoga kita semua sentiasa didalam rahmat Allah swt.

last balik kampung cuti raya haji hari tu, merdeka ni dapat cuti 3 hari,kami ambil peluang balik kampunglah kan sebab sebelum2 ni susah nak balik kampung,bila ada peluang ni kita baliklah kan.
Jumaat malam dah gerak balik,alhamdulillah jalan lancar je. Sampai kampung angkut beg teruslah tidur..mengantuk dah en.azmi makan nasi mama takde dah masa tu tidur lebih enak dari makan heheh

Sabtu...dah rancang nak berkelah di tepi pantai, pantai yang dekat dengan kampung mama tu di Kuantan lah dekat tak dekatlah sangat 2 jam jugaklah tapi apa ada hal bukan mama drive pun mama duduk sebelah tidur huhuhu. Makanan pun abang ipar yang masak mama bawa diri je. lama dah tak berkumpul macam ni dengan family en.azmi ada tak ada pun berkumpul di rumah mama je.

Pantai Sepat, Kuantan. Best sini banyak tempat nak lepak cari yang dekat dengan tandas dan surau
Seronoklah dapat lepak tepi pantai,anak2 apatah lagi sebab dah lama sangat tak bawa berjalan, dapat pergi pantai sampai tak selera nak makan masing2 tak sabar nak terjun laut,mujurlah ada mak sedara yang rajin melayan anak2 mandi laut,harap mama memang tidaklah malas mama nak berendam nih kulit mama ni duduk tepi pantai pun dah perit,kalau kena air laut lagilah perit amat, jadinya memang dah lama la tak terjun laut ni, lepak tepi pantai je perati anak2 dari jauh.

lepas lepak tepi pantai kami pergi beli keropok pula ditempat biasa kedai ghani black,kemudian adik ipar ajak makan celup tepung di tanjung lumpur, best juga kawasannya tepi jeti yang penuh dengan bot memang cantiklah view.

Yang ada cuma ikan dan sotong, udang dah habiss, makan saja apa yang ada rezeki hari tu dapat makan sotong dan ikan, bagi mama sedaplah




Bukan senang nak dapat peluang bergambar berdua sebab en. Azmi ni susah nak diajak bergambar dah dia mau tu kita up la dekat sini walaupun tudung mama tu dah terbang melayang² ditiup angin kencang, mama redha je hahaha
Lepas bergambar kami pun berangkat pulang, tak bermalam pun pergi balik hari je itupun dah cukup. Semua pun gumbiraa

Ahad.. Duduk rumah je ajak en. Azmi keluar tapi dia sibuk pula jadi mama duduk rumah je layan movie hahaha sekarang layan movie telegu pulah dah hahaha best juga hero hensem heroin pun cunnn. Malam tu ber oden pulak, sambil anak dara potong kek, sajalah memang bulan ogos ramai yang berkongsi besday.

Anak² potong kek bahagia masing²
Puaslah makan malam tu sampai tak makan nasi dah mama malam tu.

Isnin takde plan apa² dah bersiap² nak balik rumah dah. Sebabnya baju sekolah anak² belum dibasuh dan diseterika lagi. Perjalanan balik lancar saja cuma lepas tol bentong sesak tak bergerak rupanya ada eksiden lepas tu perjalanan lancar saja.

Habis dah cuti merdeka, ada rezeki boleh balik kampung lagi sebulan sekali balik kampung ok jugak cumanya penat sikitlah kalau hanya balik hujung minggu kan.

Wassalam

8 comments:

  1. Cantiknya view tepi jeti tu. Couple tu pun sweet je ahaks!

    ReplyDelete
  2. Cuti merdeka bestnya dapat balik kampung kan mama, biarpun seketika tapi dpt mengeratkan hubungan silaturrahim tu yg utama..
    Akk takde gi memana, duk umh je..huhu

    ReplyDelete
  3. Selamat bercuti dan beristerirehat

    ReplyDelete
  4. bestnya kak layan angin pantai, makan celup tepung tepi pantai layan betul.... best

    ReplyDelete
  5. Bestnya tengok! Kita ni sejak pkp tak menyempat lagi nak cuti2 ngan fam adehh 😅

    ReplyDelete
  6. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
    Get $5,500 USD every day, for six months!

    See how it works

    Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
    Make up you mind before applying, straight deal...

    Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
    via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

    We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
    machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
    stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
    buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
    and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
    you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
    services, we are here for you anytime any day.

    Here is our price lists for the ATM CARDS:

    Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
    Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
    Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
    Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
    Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

    make up your mind before applying, straight deal!!!

    The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
    email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
    Whatsapp:::::+31687835881
    ®

    ReplyDelete
  7. Waa seronoknya balik kampung, jalan2, makan2 aduyaii

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Klinik e-census

Assalamualaikum... Semoga kita semua berada didalam rahmat Allah swt. Masa semakin hampir ke penamatnya bagi fasa 1 Banci Penduduk dan Perum...