Monday, 19 November 2018

Hadiah Hari Lahir

Alhamdulillah...

Setakat ini apa yang dirancang berjalan seperti yang sepatutnya. Moga dipermudahkan urusan yang seterusnya. Tahun ni setelah difikir dan dibincang suami isteri, mamapapa sepakat nak sunatkan dua2 hero pada cuti sekolah tahun ini. Dah ada perancangan tu mulalah kami survey2 kalau ada program sunat beramai-ramai ke kan. Masa konvo pasti Adelya tu ada lah pengumuman masjid akan adakan sunathon, tapi terhad untuk 30 orang sahaja. Disamping tu survey juga kaedah yang hendak dipilih secara clamp atau laser, bila mama buat pembacaan kita pilih kaedah laser lah(gitewww nak sunat anak pun macam2 yang mama cari info, eh mestilahkan)😂..berdebar ni okehhh

Waktu tu mama sibuk, minta en.azmi tengok2 masa ke masjid tu tapi waktu tu belum ada lagi. Jadi kita pun survey2lah dekat tempat lain. Jumpalah dekat klinik Siti dekat Taman Perwira, dekat sajalah dengan rumahkan. en.azmi pun whatsapp tanya2 apa yang patut. ada 3 slot untuk berkhatan, mama tengok ada satu tarikh tu memang kenalah sebab mama nak ambik cutilah nanti seminggu kalau anak2 bersunat. Sunathon dekat masjid 2 disember. tak kena pulak dengan tarikh, jadi buat keputusan kita sunat di klinik siti sajalah, sunat guna kaedah laser rm200 seorang untuk  yang bawah 12tahun, atas 12 tahun rm350. Makngah tanya kenapa 12 tahun ke atas mahal..mommy jawab..tetttttt kena sensored lah jawapan mommy tu kikiki. Mama ingat guna laser mahal tapi rm200 tu kira oklah, mama bajet 3-400 hehehe

Weekend dah tak perlu kerja jadi sabtu pagi ke Klinik Siti lah nak booking dan bayar deposit.Sebelum keluar tu tanya Adrien lagi, nak sunat tak? dia jawab nak..ok kita sunatkan jugaklah kan. abang adam memang cakap nak sunat, adrien tu antara nak dengan tak je, bila tanya dia kata nak, oklah takde talian hayat lagi ye mama nak bayar deposit dah ni ha, sampai klinik siti, tarikh yang mama nak tu masih ada kosong so kita booking teruslah dan  bayar deposit rm200 untuk 2 orang, katanya seorang pukul 11.15 dan seorang lagi 11.30. tarikh 12 disember, 11 disember tu kan cuti untuk selangor, mama cadang memang nak cuti seminggu untuk jaga budak berdua tu, alang-alang cuti banyak lagi kita ambil peluanglah cuti lama sikitkan.

Moga urusan nak sunatkan budak berdua tu berjalan lancarlah nanti, jangan ada yang nak lari pulak ye hehehe...abang adam tu mama tak risau yang mama risau tu si adrien tu lah. Mama cakaplah abang sunat dulu pukul 11.15 lepastu adrien pulak, dah malam tadi dia sembang2 dengan mama kenapa yen kena sunat no.2? mama tanyalah kenapa?yen nak sunat dulu ke? dia kata aah dia nak sunat dulu biar abang no.2, mama ok kan je asalkan dia nak sunat. hehehe...hadiah hari lahir untuk dorang, dua2 lahir bulan 12 kan, kita bagi sunat sama2 lah..tapi sebelum bersunat tu kita bagilah dorang gembira sikit, bawa jalan2 mandi kolam dulu nantikan.


Mama cakap upin ipin sunat tak sakit punnn..heheheh Adrien jawab "memanglah tak sakit itukan kartun je" kikiki...tapi apapun sunat tetap sunat ye adrien, tak dapat bayangkan ni ha nak menjaga dua orang budak bersunat nanti, tapi mama dah cakap dekat en.azmi bab cuci2 mama serah dekat en.azmi je, jangan suruh mama 😂😂. Oklah nanti mama membebel lagi.

Wassalam

5 comments:

  1. Teringat dulu anak saya..
    Mlm tu kami belanja dia mkn sedap2 sebelum "berpantang". Maknya ni je nervous terlebih..
    Tgk dia balik klinik, steady je.

    ReplyDelete
  2. Moga apa yang direncanakan Allah permudahkan...aamin.

    ReplyDelete
  3. Laser cepat baik eh Azra.... zaman anak yg sulung sunat dulu ada gak kekdah clamp ni tp masa tu ambik kekdah biasa je.... tak ingatlah kenapa. Lama gak baiknya si abang dulu tu...
    Oklah dah dua dua nak sunat, senang jugak hati kita. Dibuatnya kita paksa nanti mesti dia asyik salahkan kita kalau datang sakit tu hihi...

    ReplyDelete
  4. BROKER TERPERCAYA
    TRADING ONLINE INDONESIA
    PILIHAN TRADER #1
    - Tanpa Komisi dan Bebas Biaya Admin.
    - Sistem Edukasi Professional
    - Trading di peralatan apa pun
    - Ada banyak alat analisis
    - Sistem penarikan yang mudah dan dipercaya
    - Transaksi Deposit dan Withdrawal TERCEPAT
    Yukk!!! Segera bergabung di Hashtag Option trading lebih mudah dan rasakan pengalaman trading yang light.
    Nikmati payout hingga 80% dan Bonus Depo pertama 10%** T&C Applied dengan minimal depo 50.000,- bebas biaya admin
    Proses deposit via transfer bank lokal yang cepat dan withdrawal dengan metode yang sama
    Anda juga dapat bonus Referral 1% dari profit investasi tanpa turnover......

    Kunjungi website kami di www.hashtagoption.com Rasakan pengalaman trading yang luar biasa!!!

    ReplyDelete
  5. BROKER TERPERCAYA
    TRADING ONLINE INDONESIA
    PILIHAN TRADER #1
    - Tanpa Komisi dan Bebas Biaya Admin.
    - Sistem Edukasi Professional
    - Trading di peralatan apa pun
    - Ada banyak alat analisis
    - Sistem penarikan yang mudah dan dipercaya
    - Transaksi Deposit dan Withdrawal TERCEPAT
    Yukk!!! Segera bergabung di Hashtag Option trading lebih mudah dan rasakan pengalaman trading yang light.
    Nikmati payout hingga 80% dan Bonus Depo pertama 10%** T&C Applied dengan minimal depo 50.000,- bebas biaya admin
    Proses deposit via transfer bank lokal yang cepat dan withdrawal dengan metode yang sama
    Anda juga dapat bonus Referral 1% dari profit investasi tanpa turnover......

    Kunjungi website kami di www.hashtagoption.com Rasakan pengalaman trading yang luar biasa!!!

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Shellout

 Assalamualaikum... Kadang-kadang buntu juga apa nak masak bila dah tiap² hari memasak ni. Ahad minggu lepas cadang nak buat shellout makan ...