ujian untuk kita


assalamualaikum semua....

khamis minggu lepas,mama bawa adelya pergi hospital sebab demamnya dah dua minggu on off je, risau pulak mama dibuatnya...
pergi spital kena amik darah..
bacaan darahnya darah merah kurang, darah putih tinggi, dokte syak anemia,
pastu dokte aida tu call dokte ahmad, dokte yg memang check adelya sejak dilahirkan.

dokte minta adelya ditahan wad...jantung mama dah dup dap dup dap..
nape pulak ye?? katanya dokte nak pantau,lagi pulak berat adelya sgt kurang sedangkan dia dah masuk 9 bulan...satu hal lak bilik takde yg kosong, terpaksa la tunggu jugak.
balik rumah dulu..lepas maghrib pihak hospital call bgtau yg bilik dah ada....
angkut beg marilah anak-anak kita pegi spital...
malam tu kami 5 beranak tido kat hospital je la...hehehe



kiri kanan tangan anak mama dicucuk...
menangis dalam hati mama menengoknye...aduhaiii tangan kecil itu dicucuk...
sabarlah hai anak...moga2 lepas ini sihat ye...

lepas masuk bilik,dokte ahmad pun datang..kena soal siasat la bila demamnya mula,
ada dibawa bercuti kemana-mana ke?...
hmmm...salah mama juga ni, kurang pengetahuan, tapi takpe lah nak buat macammana kan...
ujian ini tandanya Allah sayangkan
kak ju juga marahkan akak..sebab tak peka dgn kesihatan dan keadaan...
takpe amik pengajaran dari apa yg berlaku...positifkan diri...

berkampunglah kami 4hari 4 malam kat spital tu...
sebenarnya ada jangkitan bakteria pada adelya...
tapi syukur alhamdulillah setelah dimasukkan antibiotik dan dengan kuasa Allah...
anak mama sembuh juga...

syukur alhamdulillah...
ok nanti mama cerita lagi kisah kami di spital ye...
sekarang perlu berhenti dulu..


anak-anak mama yang tetap ceria dan aktif walapon dekat hospital..hehehe

wassalam

Comments

  1. Alahai.. si kecil sakit rupanya. Mujur dah sembuh. Alhamdulillab ya. Dugaan buat kita jadi ibu ni. Mujur tak berlarutan ya.

    ReplyDelete
  2. kesiannya adelya
    camne dia sekarang kak?

    ReplyDelete
  3. Siannya adelya. Lama gak berkampung kat spital.

    ReplyDelete
  4. Laa..kesiannya.memang la kan.tgk abak dicucuk.saya pun tak leh tengok.tak sanggup tengok.sabar ye kak.Anggaplah ini ujian kecik buat akak.ada lagi orang yang lebih hebat diuji.Allah pilih akak sebab dia sayang akak.srmoga semuanya dipermudahkan Allah.Aminn.

    ReplyDelete
  5. sian adelya kene cucuk..
    kalau la tau benda nk jadi camni, kita cancel je cuti2 hari tu.. xyah g memana sampai semua org sihat2.. baru g jalan2..
    huhu..
    next time kalau nk berjalan, kene make sure semua org sihat2.. kalau x sihat, cancel..

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts