ujian untuk kita part 2


assalamualaikum semua...

sambungan cerita lagi ye...
amboih cerita masuk spital pun ada part-part ye..hahaha
takpelah sebab malas nak tulis panjang-panjang...

kisahnya anak mama si adelya ni, tak berapa berkenan dgn lelaki,
kalu yg dia tak berkenan tu tegur je pun dia dah menangis tak hingat...
adik mama yg lelaki tu, baru lalu sebelah je adelya punya menangis bagai dicubit-cubit...hehehe

begitulah kejadiannya masa kat spital tu...
dokte yg merawat adelya lelaki,doktor ahmad..
setiap kali dokter masuk bilik dia dah cebik mulut,
dokter pegang je dia dah meraung...
alahai adelya...
sampaikan dokte ahmad tu kata
" lain kali dokte datang kena pakai tudung la.."
hahaha...pandai lak dokte buat lawak



kebetulan nurse lelaki yg dtg nak bg neb,
belum apa-apa adelya dah nangis,meronta-ronta...
sampaikan nurse lelaki yg sebelum tu ngadu kat kawan dia,adelya nangis bila dia dtg..
alahai dik...anak mama yg sorg ni mmg mcm tu,tak berkenan dgn lelaki,
bknnya sebab adik buat keje ye...

puas la nurse tu pujuk
"abg buat sikit je,tak lama pun..jgn nangis ye..."
puas la pujuk sambil senyum-senyum...hehehe


hari ke 3 dah nampak ceria sikit muka adelya ni...
tapi kesian, tiap kali dimasukkan antibiotik tu dia akan menangis,
sebabnya antibiotik yg dibagi tu kuat sikit,jadi adelya akan terasa sakitnya...
sabarlah anak mama ye...
yg penting anak mama sihat, jika mampu diganti mama akan ganti tempat anak mama,
biarlah tangan mama ni hancur dicucuk mama rela,
tp sayang mama tak dapat nak ganti..
mama hanya mampu tengok dan moga pelukan mama dapat mengurangkan kesakitan yg anak mama rasa itu...

ada part 3 ke? hehehe
kita tunggu la ye

wassalam

Comments

  1. Macam masa Naim sakit hati tulah, sedihnya hati saya sampai berniat nk kenduri bila naim dah sihat. Alhamdulillah dah buat pun. Nk bagitahu yg kita ni sedih sangat bila anak sakit. Rasa kalau boleh nak tanggung apa yang anak kita rasa tu..

    adelya lagilah, kecil sangat lagi, sangat tak biasa dengan orang lain.. mudah dia nak buat hal lagi2 dah sakit..

    ReplyDelete
  2. adelya sakit apa sebenarnya?
    teringat asiy dulu sebab jangkitan pada paru-paru
    masa tu dia baru 10 bulan, hancur hati dok tengok anak meraung kena cucuk bagai
    apapun get well soon ye adelya

    p/s - hospital mana ni kak?

    ReplyDelete
  3. salam kak..
    aaa.. awatnya berhijrah ke blog baru ni..? huhu..apepun, happy u are back..
    alolo..sian adelya..keriau la dia sbb tak kenan dgn misi lelaki yer.. hihih..
    semoga semakin sihat yer syg...

    ReplyDelete
  4. Ya Allah sian Adelya..
    anak yg tabah ni..
    smga makin sihat ye :)

    ReplyDelete
  5. da ceria nmpknya adelya.. semoga terus sihat :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Popular Posts