dino's alive..



assalamualaikum & salam sejahtera

cuti hari minggu yg lepas,aku ngan family adik-beradik & anak2 buah g jln2 ke pusat sains tgk pertunjukkan dinosour alive.
tiket masuk :
dewasa : rm10
kanak2 : 4-17thn rm5.00
family package : 2 dewasa 2 kanak2 rm 25.00
ok la tu yer.
masuk je kat situ dia ada buat mcm aquaria klcc,ada ikan2 byk gak ikan,tp x la sebesar aquaria tu.pastu sebelum pintu msk dpt la tgk pameran sains

si awisy anak buah aku kat pintu masuk dah meraung,apa taknyer dinosour 2 ekor besar2 lak siap gerak2 dgn sound effect lg,bkn anak buah aku jer ramai gak la bdk2 yg takut & nangis2 masa kat ting.2 tu,dah la lighting suram,byk dinosour,buat mcm real hidup ngan bunyi2 skali,adam x nangis tp muka cuak giler la.
tp masa kat pertunjukkan sains tu,mmg dia suka la siap jln2 sendiri test brg2 yg ada

kat situ ada gak bilik cermin,kena cr jln keluar,tensen gak la aku,apa xnyer cermin kiri kanan,aku follow en.azmi je,ada sorg budaknih dgn konpiden nyer dia jln tetiba terantuk kepala kat cermin,mak ayah dia bkn nak gi gosok kepala dia ke apa,dibantainyer gelak kat anak diorg tuh,sian aku tgk.
lg satu masa aku ngan adik aku lepak kat ting.bwh sambil tggu diorg sumer mencuba brg sains yg dipamerkan,aku tgk 3 minah sibuk b'gambar,pastu ada sorg budak pompuan kecik lg dok menangis cari mak dia,adik nyaris lg nak rembat bw blk,baby girl lak tu..bdk tu dah jln2 g mana sambil cr mak dia,tetiba slh sorg minah yg sibuk b'gambar td,pggl bdk tu..'mama kat sini la..'aku pndg adik aku..ya Allah bole dia biarkan anak dia mcm tu jer,sdgkan dia sibuk b'gambar..adeh mcm ni punya org pun ado ko?
tggu diorg nih punyer lama,perut aku da b'keroncong.apapon mmg ok jg dpt dtg kesini,byk la yg dpt tgk.walapon aku ni xder la terer sgt pasal sains ni,tp bole la nk jln2.
balik singgah mkn kat uptown d'sara,mkn nasi ayam,sedap..bole la aku mkn. lps mkn terus blk umah aku da x larat.
tgk gmbr tuan tanah mmg xder la..asyik gambar anak ngan papa dia jer..




wassalam


Comments

Popular Posts