Friday, 5 February 2021

Cerita pkp 2.0

 Assalamualaikum...


Lama benar mama tak bersiaran nih, bersawang habis dah blog nih, bukan tak ingat cuma kesibukan tapi tak tahulah apa yang disibukkan sangat tu pun heheh. Sibuk dengan kerja pun ye juga. bila mco bermula kita pun bua penggiliran kerja, seminggu 2 kali masuk pejabat, tapi kalau masa nak tutup survey datang tiap2 hari jugalah sabtu ahad pun kerja.

Rasanya bukan mama saja semua pun macam tu kan? nak pulak sekarang sesi persekolahan dan bermula pdpr, lagi mencabarlah untuk mama, henfon 1 nak berkongsi 4 orang anak 3 campur dengan mama, mau berasap henfon tu kan. Rezeki anak-anak ada yang prihatin berikan tab dan henfon,siap ada runner hantar sampai depan pintu rumah. dah alhamdulillah pada hari yang sama henfon dan tab sampai, malam tu henfon abg adam yang hilang dah lebih sebulan jumpa semula,maknanya tiga2 dah ada gajet untuk buat kerja sekolah, lega mama rasa bukan apa group kelas je dah berapa. dicampur pula dengan gorup setiap subjek dengan nak tengok kerja mama lagi mau berpinar biji mata mama ni.

Alhamdulillah..bila semua dah ada henfon mama masukkan semua dalam group kelas masing-masing, kecuali adelya, adelya mama tak masukkan internet share dengan abang2 je. lagipun adelya masih kurang sesuai mama nak bagi internet jadi dia hanya buat kerja sekolah bila dirumah, dirumah pengasuh main game dalam henfon je. abang2 waktu mama kerja duduk dengan ibu dorang sekarang ni, memandangkan mama dan bagi mereka duduk rumah pengasuh, dah besarkan boleh duduk sendiri dekat rumah. cuma waktu mco ni duduk sementara rumah ibu, boleh juga ibu pantau buat kerja sekolah.

En.Azmi belikan kerusi dan meja untuk senangkan mama dan anak2 untuk buat kerja, tapi si adrien lebih suka buat kerja sekolah sambil meniarap juga, takpe ikut keselesaan janji buat kerja. Meja kerusi tu lebihnya untuk mama sebab sakit pinggang dah buat kerja duduk dilantai laptop atas meja kopi, sakit pinggang oiii lama-lama duduk macam tu. Dah belikan meja mama minta belikan rak pulak..hahaha menjeling en.azmi tapi senyap-senyap dia order rak yang mama tunjuk dekat shoppe, semalam saja hantar gambar skybird pulak dekat en.azmi hahaha...mengundang betullah, mana tahu tiba-tiba abam kurier hantar skybird depan rumah pulakkan.

Lama tak menulis, panjang pulak menulis ni saja nak menulis sebab dah lama tak menulis di sini, entah ada yang dah lupa blog ni sebab mama pun dah hampir lupa..huhuhu harap2 lepas ni rajinlah mama menulis, banyak nak menulis tapi kadang-kadang mood menulis tak sampai.

Wassalam.




2 comments:

  1. Jumpa kita lagi Aa...semoga ujian covid yang sedang melanda ni akan segera berakhir.Kita akan lalui kehidupan normal dan anak2 akan bersekolah seperti biasa.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah rezeki anak-anak mama... Moga makin bersemangat nak belajar.

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Shellout

 Assalamualaikum... Kadang-kadang buntu juga apa nak masak bila dah tiap² hari memasak ni. Ahad minggu lepas cadang nak buat shellout makan ...