Sunday, 29 January 2012

majlis cukur jambul adrien

 
 
assalmulaikum & salam sejahtera

23hb jan aritu buat majlis cukur jambul anak aku si adrien,sebenarnya perancangan asal aku nak buat pada tarikh sama dgn besday aku,tp abah mentua aku ckp byk kenduri time tu,siang mlm ada kenduri,jadinya terpaksa la buat 23hb,xper la nk buat mcm mn ye tak,yg penting majlis tetap dibuat.
segala persiapan telah dibuat oleh mak mentua & adik2 ipar.aku goyang kaki jek..hehe nampak sgt pemalas kan??mlm tu je aku tolong isi goodies bg,tu pun aku tolong sket2 jek & hari tu jug merupakan  hari terakhir aku berpantang,alah sebenarnya aku bukanla berpantang sgt pun,ntah apa yg aku pantangkan pun aku tatau,cumanya aku selalu berbengkung takut perut muncit nnti hehe...
majlis cukur jambul yg diadakan tu kejap jek,cuma cukur jmbul xder pun berbuai2,en.azmi yg dukung adrien dibawa bercukur,xder apa yg pakcik2 tu cukur.aku tgk rambut mcm biasa juga..(abis ko nak suh pakcik2 tu cukur sampai botak kepala anak ko???) hehe..x bole ke? x payah la kitorg mencukur nanti.
sudahnya aku ngan azmi yg cukur rambut adrien,tu pun amik masa 2 hari,payah tul nak cukur rambut si kecik nih x mcm adam dulu senang jek,yg kecik nih,sket2 nak nangis,manja sket..ikut perangai sapa la tu..aku ker??
 
 


wassalam

Thursday, 12 January 2012

dah sebulan

assalamualaikum & salam sejahtera

rasa mcm baru je semalam aku masuk spital & lahirkan adrien,pd hal dah sebulan pun,ini bermakna cuti aku pun dah sebulan ada 2 bulan je lagi utk bersenang-lenang di rumah (pada hal xder senang lenang pun dgn 2 hero ni kat umah).
sebulan bermakna adrien perlu dicucuk.
 
pepagi lagi bangun siapkan barang2 utk ke hospital,bukan barang apapun segala keperluan baby je la.
sebelum tuh aku singgah kat opis dulu utk sign borg SBPA ( aku pun xtau la apa sebenarnya aku sign jek,dah org suh sign kan sign jek la,kang x dpt naik gaji lak aku)dgn pertolongan nida yg bawa borg tu kat aku yg tunggu dibawah,aku malas nak naik opis.selesai men'sign' apa yg patut kami terus ke demc.appoinment kul 10.50am.
 
org x ramai sangat,amik berat badan,berat adrien baru 4.6kg,kemudian tunggu no.giliran dipanggil, doktor yg merawat adrien dr.koshi,alhamdulillah doktornya friendly.tp adrien ini agak manja jika dibandingkan dgn adam,adam kena cucuk x menangis,adrien ni kena cucuk meraung.biasala mana nak samakan perangai dua beradik.