Tuesday, 31 May 2011

aper nak citer nih




assalamualaikum & salam sejahtera

lama rasanya x hapdate blog aku ni,mujur xde sawang2 lg yg hinggap.apa nak citer arini yer?kat opis dah mula sibuk, Banci Ekonomi dah nak bermula,aku pening kepala tgk kotak2 borang yg bertimbun2,hampir 50ribu kes yg perlu ditampal label dan dipos,tentu bosan posmen kat  pos dayabumi tu bila terima borang2 kami nanti dan aku pasti mesti byk juga borang2 POR nanti.apa2 pun kena buat juga dah kerja,yg pasti perlu tutup banci nih sebelum aku bersalin..haha..klu x abis gak,aku off jek hp..cik ijah tolong kaber akak yer...
apalagi nak citer nih? ha..aku citer la apa2 yer..
skang pasal buah hati aku lak..adam aryan..skang nih ada gak sikit2 perkataan yg dia dah bole sebut walapon x bape nak jelas sgt apa yg dia sebut x kisah la..yg penting dia panggil mama & papa dgn jelas.
perkataan peberet dia :
lui = lori
titat = sikat
papah = opah
bah = bas (sebenarnya adalah van sekolah,bila nampak van sekolah terus ckp bah)
tar = car
lepas demam dulu.sgt berselera dia makan,rasanya dah makin berat dia,aku nak dukung pun dah x larat,pipi dah makin tembam,kdg2 manja terlebih rasa nak cepuk2 jek pipi tembam tuh..
minggu ni terpaksa tinggalkan adam dgn mak ndak & mak su dia,opah cuti balik kg adik opah masuk spital,nasib baik la dia ok ngan mak2 sedara dia,klu x penat gak la aku.nak suruh kakak aku jaga,x best lak nak berjauhan ngan adam,jd biar la adik2 aku jaga..
eceh apa yg aku dah citer arini pun aku x pasti..berenti dulu la..mata dah mengantuk..sbb selalu tido awal la aku jarang update blog nih..


papa,adam dan abg awisy

Wednesday, 18 May 2011

dino's alive..



assalamualaikum & salam sejahtera

cuti hari minggu yg lepas,aku ngan family adik-beradik & anak2 buah g jln2 ke pusat sains tgk pertunjukkan dinosour alive.
tiket masuk :
dewasa : rm10
kanak2 : 4-17thn rm5.00
family package : 2 dewasa 2 kanak2 rm 25.00
ok la tu yer.
masuk je kat situ dia ada buat mcm aquaria klcc,ada ikan2 byk gak ikan,tp x la sebesar aquaria tu.pastu sebelum pintu msk dpt la tgk pameran sains

si awisy anak buah aku kat pintu masuk dah meraung,apa taknyer dinosour 2 ekor besar2 lak siap gerak2 dgn sound effect lg,bkn anak buah aku jer ramai gak la bdk2 yg takut & nangis2 masa kat ting.2 tu,dah la lighting suram,byk dinosour,buat mcm real hidup ngan bunyi2 skali,adam x nangis tp muka cuak giler la.
tp masa kat pertunjukkan sains tu,mmg dia suka la siap jln2 sendiri test brg2 yg ada

kat situ ada gak bilik cermin,kena cr jln keluar,tensen gak la aku,apa xnyer cermin kiri kanan,aku follow en.azmi je,ada sorg budaknih dgn konpiden nyer dia jln tetiba terantuk kepala kat cermin,mak ayah dia bkn nak gi gosok kepala dia ke apa,dibantainyer gelak kat anak diorg tuh,sian aku tgk.
lg satu masa aku ngan adik aku lepak kat ting.bwh sambil tggu diorg sumer mencuba brg sains yg dipamerkan,aku tgk 3 minah sibuk b'gambar,pastu ada sorg budak pompuan kecik lg dok menangis cari mak dia,adik nyaris lg nak rembat bw blk,baby girl lak tu..bdk tu dah jln2 g mana sambil cr mak dia,tetiba slh sorg minah yg sibuk b'gambar td,pggl bdk tu..'mama kat sini la..'aku pndg adik aku..ya Allah bole dia biarkan anak dia mcm tu jer,sdgkan dia sibuk b'gambar..adeh mcm ni punya org pun ado ko?
tggu diorg nih punyer lama,perut aku da b'keroncong.apapon mmg ok jg dpt dtg kesini,byk la yg dpt tgk.walapon aku ni xder la terer sgt pasal sains ni,tp bole la nk jln2.
balik singgah mkn kat uptown d'sara,mkn nasi ayam,sedap..bole la aku mkn. lps mkn terus blk umah aku da x larat.
tgk gmbr tuan tanah mmg xder la..asyik gambar anak ngan papa dia jer..




wassalam