Saturday, 28 December 2019

Lepak santai dihari besday abg adam

Assalamualaikum...

25 dis 2008...lahirlah permata hati mama yang pertama,10 tahun dah sekejap masa berlalu..dah bujang anak mama,hari² dok ukur tinggi dengan mama heheh tak lama tinggilah dari mama kan.

Alhamdulillah...seperti yang dirancang 25 dis 2019,mama adik beradik lepak santai sambil makan². Kali ni takde sambut beria sangat untuk abg adam sebab abg adam pemalu. Makngah tanya nak kek apa? Mama cakap beli cup cake sajalah.

3 jenis cupcake red velvet,carrot cake dan cookies...semuanya sedap² di sponsor oleh makngah
Kami lepak di taman botani putrajaya,semua bawa makanan simple je...roti canai,kuih muih,air kotak dan air mineral,cupcake. Sampai² terus bersila makan abg adam pun bersila makan roti canai tak peduli pun cupcake yg tersedia..huhuhu mujur tak buat surprise macam adrien hari tu,kalau tak mau abg lari agaknya. Jadi takdelah gambar besday boy potong kek. Lepas makan mommy belanja anak² berlima naik basikal 2 jam tu,kami pun menunggulah anak² siap berbasikal.

Kemain 3 beradik ni..berbasikal bersama pastu berwefie pulak,dah bujang² ye masing² dah pandai bawa diri
Kali ni semua ada kecuali pakjanglah yang memang susah nak join sebab duduk dikampung, sedih juga sebab pakjang sorang je selalu takde bila kami berkumpul tapi nak buat macammanakan, kami ajak pun pakjang bukan mudah nak dapat datang,ada tak ada pun kami jumpa pakjang bila balik kampung.

Kali ni lengkap berenam...mujurlah ada adik² lelaki yang rajin melayan kakak² dorang nak berphotoshoot
Cukuplah satu gambar tu kan letak banyak² muntah hijau pulak menengoknya hahaha, lama juga lepak dekat sini sambil sembang², bagi ikan makan. Sampai pukul 12 jugaklah kami disitu. Alhamdulillah...dapat juga tunaikan apa yang dirancang, adik-beradik pun mengikut je kan,itu juga membantu untuk menjayakan rancangan kan...haa korang jangan lupa besday mama ye bulan depan je hahaha...sila buat surprise untuk mama pulak 😹😂

Wassalam

11 comments:

  1. seronok berkumpul adik-beradik...

    ReplyDelete
  2. waalaikumussalam. selamat hari lahir abg adam ^_^

    ReplyDelete
  3. Happy belated birthday Abg Adam!
    Rezeki mana dapat selalu berkumpul dgn adik beradik alhamdulillah. Seronok tengok :)

    ReplyDelete
  4. Hepi belated besday ye abg Adam, seronok walaupun disambut sederhana,berkumpul ramai2 smb makan tu mesti hepening kan.
    Dulu masa keje di putra jaya akk selalu ke taman botani tu.

    ReplyDelete
  5. HB abg adam, moga jadi anak soleh dan berjaya dunia akhirat...

    seronok nengok akak kumpul adik bradik, sambil berkelah

    ReplyDelete
  6. hepi belated birthday abg adam tuuh

    ReplyDelete
  7. waalaikumussalam. selamat tahun baru 2020 ^_^

    ReplyDelete
  8. Happy belated birthday abg adam..
    Da semakin bujang la abg adam.
    Semoga menjadi anak soleh cemerlang dunia akhirat.

    ReplyDelete
  9. hepi belated birthday adam! Simple je anak sulung mama, sambut birthday tak banyak kerenah. Good boy

    ReplyDelete
  10. sedapnyaaa tengok cuppies tu semua !! da lama diet kek2 ni trasa nak pegi cari pulak tetiba.

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...

Shellout

 Assalamualaikum... Kadang-kadang buntu juga apa nak masak bila dah tiap² hari memasak ni. Ahad minggu lepas cadang nak buat shellout makan ...