Friday, 29 November 2013

abang yang sensitif & prihatin


 assalamualaikum..






 semoga semua sihat dan berbahagia selalu

lama rasanya tak cter pasal abg adam nih...
abg adam ni sensitif sikit orgnyer..
masa mama cuti hari2 tanya bila baby nak pegi skool?sbb nya dia jeles baby tinggal kat umah ngan mama.
bila baby dah pegi skool,dia mmg hepi sgt sampaikan tecer kat taska bgtau, dia ckp kat semua org adelya tu adik dia...tecer nk bg mandi adik pun dia bgtau kawan2 adik dia nak mandi...alolo sweet nyer abg adam, tp bila tecer usik dia,kata tu bukan adik dia terus mata berkaca-kaca nak menangis...
apa-apa perubahan pun abg adam dapat tengok,baby dah meniarap abg adam la yg jerit2 bgtau mama,ada masa baby susah payah nak meniarap tak bole, abg adam la yg tolong baby..hehehe pandai dia ye...
kalu mama kemas rumah ke,ubah apa-apa ke mesti abg adam perasan,walapon benda kecik je.. sgt2 perihatin dan sensitif dgn keadaan sekeliling.
kalu tau orang nak datang,mula la dia arahkan mama pakai tudung.satu hari tu abg adam cakap kat mama...
" mama..pegi la pakai tudung"
"kenapa pulak?" tanya mama nya nih...
"ye la kawan papa kan nak datang,mama pegi la pakai tudung.." wahhhh tersentuh hati mama dibuatnya,abg adam dah tau kepentingan tudung yer...

sekarang setiap pagi sebelum pergi skool mesti nak minum air coklat dan makan biskut, terpaksa la mama siapkan pagi-pagi, tahun depan taktau la macam mana pulak.

dalam sensitif dan perihatin tu ada jugak lagi nakalnya..biasa la budak2 kan.. aktifnya pun menjadi2, kalu bercakap tak bole berenti tu,ada je benda yg dia nak tanya,kalu mama ke papa tak dengar, abg adam akan cakap " papa...abg tanya papa ni.." hehehe
macam2 lagi la keletah abg adam ni, kdg2 buat mama terhibur,kadang2 buat mama geram sampai nak bergaduh je dibuatnya dgn abg adam nih..
apapun abg adam tetap buah hati pengarang jantung mama...
 
wassalam

Thursday, 21 November 2013

dr adrien aryan

 
 
Salam semua...
semoga semuanya sihat dan berbahgia selalu...
kisah dr.adrien...
dr.adrien yg agak nakal,kadang2 dia yg buli abg adam.buat abg sampai dia puas hati..adoilaa...pening mama dibuatnya.
cakap masih guna bahasa jerman,amik yg ujung2 je,bila abg bercerita dia pun sibuk nak bercerita dgn tangan kaki nak bergerak tapi taktau apa yg nak diceritakan pun...hehehe
cita-cita nak jadi doktor,itupun abg adam la yg ckp..dia jd pilot adik jd doktor,siap beli mainan doktor tu, kaler pink lagik.. 
 
 
 
dokte pun kena minum susu
 
InshaAllah...nanti belajar rajin2 ye,mana tau betul2 dapat jadi doktor nanti ye.
wassalam

Tuesday, 19 November 2013

dr adrien dengan jari-jarinya

Salam semua...
semoga sihat dan berbahagia selalu..
citer hero akak no.2, si adrien nih

tengoklah tu...suka sangat menghisap jarinya.
sebelah kanan en.azmi da masukkan dalam baju tak bagi hisap, dihisapnya pulak sebelah kiri.. adoila anak mama..sedap sangat ke jari tu????
kalu nak tido mesti dia isap jari dulu sampai tertido.
kadang2 tetengah main pun dia isap jari jugak, abg adam dulu isap puting,adrien tak isap puting tapi isap jari la pulak...
takpe lah nak isap la...asalkan bahagia..tapi nak juga petua kalu ada yg bole bagi utk hentikan adrien dari isap jari ni, sbb takut jari jadi tak elok..
itu tengoklah satu lagi, topi adik dia pakai bukan setakat topi kasut adik yg berbunga pun dia nak pakai, headband adik pun dirembatnya...abg adrien ni la macam2 perangainya...

belum sempat melawat semua kawan2 lg, esok lusa bizi, akak ke kajang dan putrajaya.
apa nak buat saya yg menurut perintah..hehehe
wassalam