Wednesday, 22 June 2011

citer anak aku

assalamualaikum & salam sejahtera

lama x hupdate xtau lak apa nak citer,pd hal byk benda nak tulis nih,sbb byk gak yg terjadi akhir2 ni ada yg suka ada yg duka,tp xder la duka sgt pun...cam sakit ati jer lebih.tp xper la..
hmm..citer pasal adam la kali ni,25hb bln ni genap usia adam 1thn setengah,lg 6bln 2 thn & insyaallah waktu tu nanti adam akan jd abg adam.
semakin meningkat usia dia,semakin lasak dan semakin nakal,klu mula2 lahir dulu diam jer,nak nangis pun jarang2 sekarang nangis tu xder la,tp mulutnyer riuh betul (ikut mulut saper la tuh..aku kot??hehe)
skrg ni,aku dah bgtau adam yg nanti dia akan dpt baby(adik) baru,harap2 dia faham.aku selalu ckp2 dgn adam pasal baby,sekarang ni kalau aku tny dia mana baby? terus dia selak baju aku pastu tepuk2 perut aku sambil ckp baby..baby..hehe so sweet pastu siap kiss2 perut aku,nampaknya adam faham,aku tau anak aku seorg yg bijak (hehe..puji anak sendiri,mestila kan setiap ibu @ bapa mesti akan puji & cakap yg baik2 ttg anak mereka kan,mcm tu la jg aku).
ada satu malam tu tgh tgk tv,adam pun dok tgk perut aku sambil pggl baby..baby..pastu dia pegi kat en.azmi ingat nak buat apa,rupa2nya dia selak baju en.azmi pastu tepuk2 perut en.azmi n cakap baby..baby..haha aku nak gelak..tu apa maknanyer en.azmi??nampak sgt perut tu da mcm ibu peknen 3 bulan haha...(jgn marah yerr).
macam2 la kerenah si adam nih,kalu dpt hp..amboi b'ckp kat tipon tu mcm ada bisnes juta2,dgn tgn sebelah kat belakang,jln2 keliling ruang tamu,smbil mulut becok b'ckp ntah apa2. kdg2 sgt m'gelikan hati namun adakalanya mmg buat aku kurg sabar.
 
adam..adam..buah hati aku.
 
 
wassalam